• Chaussée de Helmet 176 Bte 5, 1030 Bruxelles
  • 02 242 87 04

Discover the green side of Brussels

Bezoek op zondag 29 april e.k. 5 natuurgebieden en ontdek hoe belangrijk het behoud van de natuur is in Brussel! In het kader van de Brusselse week van de Natuur, organiseert de VZW Brussel Natuur een kennismaking met 5 emblematische natuurgebieden van de hoofdstad : de Moeraske, de Kauwberg, de Vogelzang, het Scheutbos en het Begijnenbosdal.

Het programma van de dag

4 rondleidingen (urrooster) van iets minder dan een uur, zijn zowel in het Frans als in het Nederlands voorzien (en in het Engels op de Kauwberg). Langsheen de meest typische plekjes zullen vrijwillige gidsen van verschillende natuurverenigingen je de interessantste plaatsen doen ontdekken met hun geschiedenis, biologische waarden, enz. Op de meeste sites zullen workshops, quizzen en een informatiestand zorgen voor ontspanning en informatie. Onze vrijwilligers kijken uit naar je bezoek! Op sommige plaatsen zal het ook mogelijk zijn, een hapje te verkrijgen.

Praktische tips

Transport : 5 gratis pendelbussen van ongeveer 50 zitplaatsen zullen zorgen voor de verplaatsingen tussen de verschillende locaties (klik hier voor de dienstregeling van de bussen).
Je kunt er natuurlijk ook met je eigen auto naartoe of gebruik maken van het openbaar vervoer. Inlichtingen daarover vind je op de 5 Websites van de natuurgebieden. Fietsers kunnen overal veilig parkeren en een fietsroute zal later ter beschikking worden gesteld.
Zowel de deelname aan de rondleidingen als de pendelbussen zijn volledig gratis.
Wie het vertrekuur van de rondleidingen mist, krijgt in de verschillende inlichtingshokjes de nodige uitleg en plannetjes om alleen op stap te gaan.

Een beetje geschiedenis…

In 1993, toen Brussel Natuur nog bekend stond onder de naam «Gemeenschappelijk Front van groeperingen ter verdediging van de natuur in het Brussels Gewest » organiseerde de VZW haar 4e Rallye van de 5 Valleien, een ontdekkingstocht door natuurgebieden in de hoofdstad.
25 Jaar later biedt de VZW je opnieuw de gelegenheid om 5 unieke natuurgebieden gratis te bezoeken!
Bezoek ons op Facebook om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden!

Ontdek de 5 brusselse semi-natuurgebieden

situation des 5 sites semi naturels

Tags CLOUD

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.